Υλικά
- 225 γραμμάρια καπνιστό σολομό
- 100 γραμμάρια τυρί κρέμα
- 150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- 75 γραμμάρια μαγιονέζα
- 11 γραμμάρια ζελατίνα
- 125 ml κρασί άσπρο
- λίγο μπρικ
- 2 γαρίδες
- Χυμός από μισό λεμόνι
- Λίγο αγγουράκι
- Λίγος άνηθος
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Ζεσταίνετε ελαφρά το κρασί σε μια κατσαρόλα χωρίς να βράσει.
- Προσθέτετε τη ζελατίνα και κόβετε το σολομό σε μικρά κομματάκια.
- Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με το τυρί και τα ανακατεύετε με τη μαγιονέζα.
- Ρίχνετε στο μείγμα τη ζελατίνα, το χυμό λεμονιού, το αλάτι, το πιπέρι και τον καπνιστό σολομό.
- Χωρίζετε το μείγμα σε δύο μικρές φόρμες και το παγώνετε για τρεις ώρες.
- Όταν πήξει, ξεφορμάρετε τη πάστα και γαρνίρετε αν θέλετε με γαρίδες, αγγουράκι, μπρικ, άνηθο και φέτες λεμονιού.