Υλικά
- 300 γραμμάρια ρύζι αρμπόριο
- 50 γραμμάρια μανιτάρια
- Τρεις ντομάτες
- 50 γραμμάρια ελαιόλαδο
- 50 γραμμάρια κρεμμύδι κόκκινο
- Φέτα τριμμένη όσο θέλετε
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ένα λίτρο νερό
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε, πλένετε και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι ενώ κόβετε σε λεπτές φέτες τα μανιτάρια.
- Ξεφλουδίζετε, ξεσποριάζετε τις ντομάτες και τις κόβετε σε μικρούς κύβους.
- Σε μία κατσαρόλα με το ελαιόλαδο τσιγαρίζετε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά για ένα λεπτό και προσθέτετε τα μανιτάρια.
- Συνεχίζετε για δύο λεπτά ακόμα, ρίχνετε το ρύζι και ανακατεύετε για ακόμα δύο λεπτά.
- Προσθέτετε το νερό ή το ζωμό ανακατεύοντας.
- Σκεπάζετε τη κατσαρόλα και σιγοβράζετε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά.
- Ανακατεύετε ανά διαστήματα και στο τέλος προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, λίγο βούτυρο και τις ντομάτες και συνεχίζετε το ανακάτεμα για λίγο ακόμα.