Υλικά

  • 300 γραμμάρια ρύζι αρμπόριο
  • 50 γραμμάρια μανιτάρια
  • Τρεις ντομάτες
  • 50 γραμμάρια ελαιόλαδο
  • 50 γραμμάρια κρεμμύδι κόκκινο
  • Φέτα τριμμένη όσο θέλετε
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ένα λίτρο νερό

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε, πλένετε και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι ενώ κόβετε σε λεπτές φέτες τα μανιτάρια.
  2.  Ξεφλουδίζετε, ξεσποριάζετε τις ντομάτες και τις κόβετε σε μικρούς κύβους.
  3. Σε μία κατσαρόλα με το ελαιόλαδο τσιγαρίζετε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά για ένα λεπτό και προσθέτετε τα μανιτάρια.
  4. Συνεχίζετε για δύο λεπτά ακόμα, ρίχνετε το ρύζι και ανακατεύετε για ακόμα δύο λεπτά.
  5. Προσθέτετε το νερό ή το ζωμό ανακατεύοντας.
  6. Σκεπάζετε τη κατσαρόλα και σιγοβράζετε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά.
  7. Ανακατεύετε ανά διαστήματα και στο τέλος προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, λίγο βούτυρο και τις ντομάτες και συνεχίζετε το ανακάτεμα για λίγο ακόμα.