Υλικά
- 200 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
- 20 γραμμάρια κακάο
- 125 γραμμάρια σκόνη αμυγδάλου
- 50 γραμμάρια ζάχαρη
- 105 γραμμάρια ασπράδι
Εκτέλεση
- Βάζετε στον κάδο του μίξερ 125 γραμμάρια σκόνη αμυγδάλου, 200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη και 20 γραμμάρια κακάο και τα χτυπάτε σε μεγάλη ταχύτητα για ένα λεπτό.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 165 βαθμούς.
- Τοποθετείτε μια λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί του φούρνου που θα έχει σχήμα πλάκας.
- Χτυπάτε μαρέγκα τα ασπράδια των αυγών και στη συνέχεια τα ανακατεύετε με 50 γραμμάρια ζάχαρη.
- Χτυπάτε άλλο ένα λεπτό.
- Ανακατεύετε στη μαρέγκα το πρώτο μείγμα που φτιάξατε που αποτελείται από σκόνη αμυγδάλου, κακάο και ζάχαρη άχνη.
- Τη μαρέγκα πρέπει να τη ρίχνετε σταδιακά και λίγο-λίγο ώστε η ζύμη που θα φτιάξετε για τα μακαρόν να μην είναι ούτε πολύ υγρή ούτε πολύ στερεή.
- Έτσι τα μακαρόν θα είναι γυαλιστερά και τραγανά.
- Βάζετε τη ζύμη για τα μακαρόν σε κορνέ χωρίς στόμα και φτιάχνετε περίπου 20 μακαρόν.
- Τα τοποθετείτε στη λαδόκολλα και τα βάζετε στο φούρνο να ψηθούν για 12-15 λεπτά.
- Όταν είναι έτοιμα, τα βγάζετε από το φούρνο, τα αφήνετε να κρυώσουν και τα ξεκολλάτε από τη λαδόκολλα.