Υλικά
- 450 γραμμάρια βίδες
- 1 ματσάκι σπαράγγια μεσαίου μεγέθους, περίπου 1 κιλό
- ½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί
- ½ φλιτζάνι light τυρί κρέμα
- 150 γραμμάρια μανιτάρια
- 30 γραμμάρια αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι
- 3 καρότα
- 1 κρεμμύδι καθαρισμένο
- 2 κουταλάκια του γλυκού θυμάρι
- 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- 1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 2 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες
- 1 γλυκιά κόκκινη πιπεριά καθαρισμένη
- ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας πελτές ντομάτας
Εκτέλεση
- Πρώτα θα ετοιμάσετε τη σάλτσα για τα ζυμαρικά.
- Χτυπάτε στο μπλέντερ τα καρότα, την πιπεριά, το σκόρδο και το κρεμμύδι.
- Για να μαλακώσουν τα μανιτάρια πορτσίνι τα βάζετε σε καυτό νερό και τα αφήνετε λίγο στην άκρη.
- Βάζετε σε μια κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, ρίχνετε μέσα το μείγμα από το μπλέντερ και το σοτάρετε για 5 λεπτά περίπου προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι, το θυμάρι και τη ρίγανη.
- Στραγγίζετε τα πορτσίνι και κρατάτε το νερό τους. Ψιλοκόβετε τα υπόλοιπα μανιτάρια.
- Στη συνέχεια παίρνετε τα πορτσίνι, τα υπόλοιπα μανιτάρια και τον πελτέ , τα σπαράγγια κομμένα στα δύο και τα ρίχνετε στην κατσαρόλα για να σοταριστούν και αυτά.
- Σοτάρετε άλλα 5 λεπτά.
- Προσθέτετε στη σάλτσα το κρασί και το ½ κούπα νερό και αφήνετε τη σάλτσα να βράσει για 10 λεπτά περίπου.
- Μόλις μειωθούν τα υγρά της σάλτσας στο μισό, ρίχνετε και το τυρί ώστε να λιώσει και να ενσωματωθεί στη σάλτσα.
- Σε αυτό το σημείο βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης.
- Αφού τα βράσετε και τα σουρώσετε, τα ρίχνετε μέσα στη σάλτσα και ανακατεύετε.
- Αν θέλετε τα πασπαλίζετε με παρμεζάνα ή άλλο σκληρό τυρί και σερβίρετε.