Υλικά

  • 450 γραμμάρια βίδες
  • 1 ματσάκι σπαράγγια μεσαίου μεγέθους, περίπου 1 κιλό
  • ½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • ½ φλιτζάνι light τυρί κρέμα
  • 150 γραμμάρια μανιτάρια
  • 30 γραμμάρια αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι
  • 3 καρότα
  • 1 κρεμμύδι καθαρισμένο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού θυμάρι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες
  • 1 γλυκιά κόκκινη πιπεριά καθαρισμένη
  • ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας πελτές ντομάτας

Εκτέλεση

  1. Πρώτα θα ετοιμάσετε τη σάλτσα για τα ζυμαρικά.
  2. Χτυπάτε στο μπλέντερ τα καρότα, την πιπεριά, το σκόρδο και το κρεμμύδι.
  3. Για να μαλακώσουν τα μανιτάρια πορτσίνι τα βάζετε σε καυτό νερό και τα αφήνετε λίγο στην άκρη.
  4. Βάζετε σε μια κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, ρίχνετε μέσα το μείγμα από το μπλέντερ και το σοτάρετε για 5 λεπτά περίπου προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι, το θυμάρι και τη ρίγανη.
  5. Στραγγίζετε τα πορτσίνι και κρατάτε το νερό τους. Ψιλοκόβετε τα υπόλοιπα μανιτάρια.
  6. Στη συνέχεια παίρνετε τα πορτσίνι, τα υπόλοιπα μανιτάρια και τον πελτέ , τα σπαράγγια κομμένα στα δύο και τα ρίχνετε στην κατσαρόλα για να σοταριστούν και αυτά.
  7. Σοτάρετε άλλα 5 λεπτά.
  8. Προσθέτετε στη σάλτσα το κρασί και το ½ κούπα νερό και αφήνετε τη σάλτσα να βράσει για 10 λεπτά περίπου.
  9. Μόλις μειωθούν τα υγρά της σάλτσας στο μισό, ρίχνετε και το τυρί ώστε να λιώσει και να ενσωματωθεί στη σάλτσα.
  10. Σε αυτό το σημείο βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης.
  11. Αφού τα βράσετε και τα σουρώσετε, τα ρίχνετε μέσα στη σάλτσα και ανακατεύετε.
  12. Αν θέλετε τα πασπαλίζετε με παρμεζάνα ή άλλο σκληρό τυρί και σερβίρετε.