Υλικά
- 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι ολικής άλεσης
- 1 1/2 φλυτζάνι τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 κουταλάκια του γλυκού κανέλα σε σκόνη
- 1 1/ 4 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 φλιτζάνι τσαγιού συν 1 κουταλάκι γλυκού Σπλέντα
- 5 κουταλιές της σούπας λάδι ηλιέλαιο
- 4 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 μεγάλα αυγά
- 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνετε τα αλεύρια, τα 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι και ανακατεύετε.
- Στο κάδο του μίξερ χτυπάτε τη σπλέντα μαζί με το λάδι και το βούτυρο μέχρι να μαλακώσει ξύνοντας με μια σπάτουλα τις πλευρές.
- Προσθέτετε τα αυγά, τη βανίλια και χτυπάτε μέχρι να γίνει ένα απαλό μείγμα.
- Προσθέτετε το μείγμα αλευριού και ανακατεύετε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να αποκτήσει μια απαλή υφή η ζύμη.
- Κόβετε τη ζύμη στη μέση και ρολάρετε μέχρι να σχηματίσετε ένα χοντρό κορδόνι, τυλίγετε με μεμβράνη και τοποθετείτε στο ψυγείο για 45 λεπτά μέχρι να σφίξει η ζύμη.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Απλώνετε ένα φύλλο λαδόκολλας σε ένα ταψί.
- Αφαιρείτε τη ζύμη από το ψυγείο και την αφήνετε να σταθεί για 5 λεπτά.
- Ξετυλίγετε τη ζύμη από τη μεμβράνη και κόβετε τη ζύμη σε δίσκους 1 εκ.
- Τοποθετείτε τους δίσκους ζύμης στη λαδόκολλα με απόσταση μεταξύ τους.
- Ανακατεύετε 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα και 1 κουταλάκι του γλυκού Σπλέντα σε ένα μικρό μπολ και πασπαλίζετε κάθε μπισκότο.
- Ψήνετε για 8 λεπτά. Αφαιρείτε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσουν πριν σερβίρετε.