Υλικά

  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 100 γραμμάρια παρμεζάνα
  • λίγο αλάτι
  • 4 αγκινάρες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 6 κουταλιές λάδι
  • 1/4 κόκκινη πιπεριά
  • 1/2 φλυτζάνι λευκό ξηρό κρασί
  • 1/4 κουταλάκι θυμάρι
  • 1/4 κουταλάκι δενδρολίβανο
  • 300 γραμμάρια μανιτάρια
  • 1/2 κιλό ζυμαρικά της αρεσκείας σας

Εκτέλεση

  1. Βάζετε το λάδι στο τηγάνι να κάψει και σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά και τις αγκινάρες κομμένες στη μέση.
  2. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, δεντρολίβανο, θυμάρι και σβήνετε με το κρασί.
  3. Σοτάρετε τα μανιτάρια ξεχωριστά και τα προσθέτετε στη σάλτσα. Βάζετε και το μαϊντανό και η σάλτσα είναι έτοιμη.
  4. Στο μεταξύ σε μια κατσαρόλα ρίχνετε τα ζυμαρικά και τα βράζετε για 8 λεπτά.
  5. Σερβίρετε την σάλτσα με τις αγκινάρες με τα ζυμαρικά που έχετε βράσει και προσθέτετε παρμεζάνα.