Υλικά
- 2 κουταλιές βούτυρο
- 100 γραμμάρια παρμεζάνα
- λίγο αλάτι
- 4 αγκινάρες
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κρεμμύδι
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- 6 κουταλιές λάδι
- 1/4 κόκκινη πιπεριά
- 1/2 φλυτζάνι λευκό ξηρό κρασί
- 1/4 κουταλάκι θυμάρι
- 1/4 κουταλάκι δενδρολίβανο
- 300 γραμμάρια μανιτάρια
- 1/2 κιλό ζυμαρικά της αρεσκείας σας
Εκτέλεση
- Βάζετε το λάδι στο τηγάνι να κάψει και σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά και τις αγκινάρες κομμένες στη μέση.
- Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, δεντρολίβανο, θυμάρι και σβήνετε με το κρασί.
- Σοτάρετε τα μανιτάρια ξεχωριστά και τα προσθέτετε στη σάλτσα. Βάζετε και το μαϊντανό και η σάλτσα είναι έτοιμη.
- Στο μεταξύ σε μια κατσαρόλα ρίχνετε τα ζυμαρικά και τα βράζετε για 8 λεπτά.
- Σερβίρετε την σάλτσα με τις αγκινάρες με τα ζυμαρικά που έχετε βράσει και προσθέτετε παρμεζάνα.