Υλικά
- 3 φιλέτα κοτόπουλο στήθος, κομμένα σε κύβους
- 2 σκελίδες σκόρδο σπασμένες
- 2 κουταλιές μουστάρδα με σπόρια
- Χυμό από 1 πορτοκάλι
- 25 γραμμάρια φιλέτο αμύγδαλο
- αλάτι
- πιπέρι
- 400 γραμμάρια πέννες
- 300 γραμμάρια μπρόκολο κομμένο σε φουντίτσες
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε νερό και βράζετε τις πέννες για 8 λεπτά.
- Στη συνέχεια 4 λεπτά πριν τις στραγγίσετε ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα το μπρόκολο.
- Ταυτόχρονα ρίχνετε λάδι σε ένα τηγάνι, ρίχνετε το κοτόπουλο και το σοτάρετε για 10 λεπτά και αλατοπιπερώνετε.
- Στη συνέχεια ρίχνετε το σκόρδο και ανακατεύετε.
- Αφού βγάλει το άρωμα του το σκόρδο ρίχνετε το χυμό με τη μουστάρδα και ανακινείτε το τηγάνι να πάει παντού το μείγμα.
- Κατόπιν στραγγίζετε τα ζυμαρικά με το μπρόκολο κρατώντας τρεις κουταλιές από το νερό.
- Ρίχνετε τα ζυμαρικά με το μπρόκολο στο τηγάνι καθώς και το νερό και ανακατεύετε καλά.
- Σερβίρετε πασπαλίζοντας αν θέλετε με αμύγδαλα.