Υλικά

  • 3 φιλέτα κοτόπουλο στήθος, κομμένα σε κύβους
  • 2 σκελίδες σκόρδο σπασμένες
  • 2 κουταλιές μουστάρδα με σπόρια
  • Χυμό από 1 πορτοκάλι
  • 25 γραμμάρια φιλέτο αμύγδαλο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 400 γραμμάρια πέννες
  • 300 γραμμάρια μπρόκολο κομμένο σε φουντίτσες
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε νερό και βράζετε τις πέννες για 8 λεπτά.
  2. Στη συνέχεια 4 λεπτά πριν τις στραγγίσετε ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα το μπρόκολο.
  3. Ταυτόχρονα ρίχνετε λάδι σε ένα τηγάνι, ρίχνετε το κοτόπουλο και το σοτάρετε για 10 λεπτά και αλατοπιπερώνετε.
  4. Στη συνέχεια ρίχνετε το σκόρδο και ανακατεύετε.
  5. Αφού βγάλει το άρωμα του το σκόρδο ρίχνετε το χυμό με τη μουστάρδα και ανακινείτε το τηγάνι να πάει παντού το μείγμα.
  6. Κατόπιν στραγγίζετε τα ζυμαρικά με το μπρόκολο κρατώντας τρεις κουταλιές από το νερό.
  7. Ρίχνετε τα ζυμαρικά με το μπρόκολο στο τηγάνι καθώς και το νερό και ανακατεύετε καλά.
  8. Σερβίρετε πασπαλίζοντας αν θέλετε με αμύγδαλα.