Υλικά
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 30 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό
- 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 150 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κιλό πατάτες κομμένες
- 2 κρεμμύδια κομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Σοτάρετε το βούτυρο με το λάδι και το κρεμμύδι με το σκόρδο και προσθέτετε στο σοτάρισμα και τις πατάτες, τις οποίες προσέχετε να ροδίσουν και από τις δύο μεριές.
- Αλατίζετε, χαμηλώνετε τη φωτιά, κλείνετε το καπάκι και αφήνετε τις πατάτες να ψηθούν μέχρι να μαλακώσουν εντελώς.
- Λίγο αργότερα προσθέτετε το πιπέρι, την γραβιέρα και το μαϊντανό και αφήνετε για λίγο ακόμα ώσπου να λιώσουν τα τυριά.