Υλικά
- 1 μαρούλι
- ½ ρόκα ψιλοκομμένη
- ½ πιπεριά κόκκινη
- 1 καρότο κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 αγγούρι κομμένο σε λεπτές φέτες
- 6 καρύδια
- 1 ποτήρι κρασί λευκό
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ (τριμμένη πιπερόριζα)
- 1 καρότο πολτοποιημένο
- 1 φλιτζάνι καλαμπόκι
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Πλένετε το μαρούλι και το ψιλοκόβετε.
- Πλένετε την πιπεριά και την καθαρίζετε βγάζοντας τους σπόρους.
- Πλένετε το καρότο με το αγγούρι και τα κόβετε σε φέτες.
- Τρίβετε το καρύδι στο μούλτι για να λιώσει μαζί με το καρότο.
- Τοποθετείτε σε ένα πιάτο το μαρούλι και τη ρόκα. Από πάνω τους την πιπεριά σε ροδέλες το καρότο και το καλαμπόκι.
- Προσθέτετε το λιωμένο καρύδι.
- Μετά βάζετε στο μούλτι το σκόρδο, την πιπερόριζα, το αλάτι και το πιπέρι και τα χτυπάτε.
- Συνεχίζετε να χτυπάτε προσθέτοντας στα υλικά σταδιακά το κρασί, το λάδι και το μέλι.
- Περιχύνετε τη σαλάτα με τη σάλτσα που φτιάξατε στο μούλτι και την σερβίρετε.