Υλικά

  • 1 μαρούλι
  • ½ ρόκα ψιλοκομμένη
  • ½ πιπεριά κόκκινη
  • 1 καρότο κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 αγγούρι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 6 καρύδια
  • 1 ποτήρι κρασί λευκό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ (τριμμένη πιπερόριζα)
  • 1 καρότο πολτοποιημένο
  • 1 φλιτζάνι καλαμπόκι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Πλένετε το μαρούλι και το ψιλοκόβετε.
  2. Πλένετε την πιπεριά και την καθαρίζετε βγάζοντας τους σπόρους.
  3. Πλένετε το καρότο με το αγγούρι και τα κόβετε σε φέτες.
  4. Τρίβετε το καρύδι στο μούλτι για να λιώσει μαζί με το καρότο.
  5. Τοποθετείτε σε ένα πιάτο το μαρούλι και τη ρόκα. Από πάνω τους την πιπεριά σε ροδέλες το καρότο και το καλαμπόκι.
  6. Προσθέτετε το λιωμένο καρύδι.
  7. Μετά βάζετε στο μούλτι το σκόρδο, την πιπερόριζα, το αλάτι και το πιπέρι και τα χτυπάτε.
  8. Συνεχίζετε να χτυπάτε προσθέτοντας στα υλικά σταδιακά το κρασί, το λάδι και το μέλι.
  9. Περιχύνετε τη σαλάτα με τη σάλτσα που φτιάξατε στο μούλτι και την σερβίρετε.