Υλικά

  • 400 γραμμάρια ζεστός φρέσκος καφές φίλτρου (έτοιμος)
  • 1/2 λίτρο γάλα
  • 1 περικάρπιο βανίλιας
  • 1αστεροειδή γλυκάνισο
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 2 σπόρους κάρδαμο
  • 4 κουταλιές σιρόπι ινδικής καρύδας

Εκτέλεση

  1. Βάζετε στη φωτιά το γάλα μαζί με όλα τα μπαχαρικά για δέκα λεπτά σε σιγανή φωτιά.
  2. Προηγουμένως έχετε σκίσει τη βανίλια, έχετε βγάλει τους σπόρους από μέσα και έχετε πατήσει ελαφρώς τους σπόρους από το κάρδαμο.
  3. Περνάτε έπειτα το γάλα από σινουά και το βάζετε στο ειδικό σκεύος για να κάνετε αφρόγαλα ή το χτυπάτε με μιξεράκι του φραπέ.
  4. Ανακατεύετε τον καφέ με το σιρόπι και μοιράζετε σε 4 μεγάλα ποτήρια ενώ βάζετε και το αφρόγαλα από πάνω.