Υλικά
- 400 γραμμάρια ζεστός φρέσκος καφές φίλτρου (έτοιμος)
- 1/2 λίτρο γάλα
- 1 περικάρπιο βανίλιας
- 1αστεροειδή γλυκάνισο
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 2 σπόρους κάρδαμο
- 4 κουταλιές σιρόπι ινδικής καρύδας
Εκτέλεση
- Βάζετε στη φωτιά το γάλα μαζί με όλα τα μπαχαρικά για δέκα λεπτά σε σιγανή φωτιά.
- Προηγουμένως έχετε σκίσει τη βανίλια, έχετε βγάλει τους σπόρους από μέσα και έχετε πατήσει ελαφρώς τους σπόρους από το κάρδαμο.
- Περνάτε έπειτα το γάλα από σινουά και το βάζετε στο ειδικό σκεύος για να κάνετε αφρόγαλα ή το χτυπάτε με μιξεράκι του φραπέ.
- Ανακατεύετε τον καφέ με το σιρόπι και μοιράζετε σε 4 μεγάλα ποτήρια ενώ βάζετε και το αφρόγαλα από πάνω.