Υλικά

  • 1 μικρή σελινόριζα
  • 1 φλιτζάνι του καφέ αρακά βρασμένο (από κονσέρβα)
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • αλάτι
  • πράσινο και μαύρο πιπέρι
  • 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 6 πράσινα σπαράγγια βρασμένα
  • 2 στήθη κοτόπουλου
  • 3-4 φύλλα από μαρούλι απλό
  • 3-4 φύλλα από μαρούλι σγουρό
  • 1 μαραθόριζα

Εκτέλεση

  1. Στο νεροχύτη της κουζίνας καθαρίζετε τα σπαράγγια και τα βράζετε 5 λεπτά σε αλατισμένο νερό.
  2. Πλένετε καλά τα σαλατικά μέσα σε άφθονο νερό με ξίδι.
  3. Τεμαχίζετε το κοτόπουλο σε μικρά κομματάκια και το τσιγαρίζετε σε ένα τηγάνι με ζεστό λάδι για 5 λεπτά περίπου.
  4. Στο τηγάνι βάζετε τα σπαράγγια κομμένα σε μπουκιές, την πιπεριά και τον αρακά, χαμηλώνετε τη φωτιά και σβήνετε με το κρασί.
  5. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτετε και άλλο λάδι. Μέσα τρίβετε τη σελινόριζα και τη μαραθόριζα.
  6. Τα τσιγαρίζετε και σβήνετε με λίγο κρασί. Αφήνετε να ψηθούν τρία λεπτά.
  7. Τοποθετείτε τη σγουρή σαλάτα γύρω από το πιάτο, κόβετε το μαρούλι και γαρνίρετε το κέντρο του πιάτου με αυτό και στη συνέχεια βάζετε από πάνω το κοτόπουλο με τα μαγειρεμένα λαχανικά.
  8. Φτιάχνετε το λαδολέμονο και το περιχύνετε στη σαλάτα.
  9. Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.