Υλικά
- 1 πακέτο ζύμη σφολιάτα
- 250 γραμμάρια κίτρινο τυρί τριμμένο από το χοντρό μέρος του τρίφτη
- 200 γραμμάρια μανιτάρια
- 40 γραμμάρια κουκουνάρι καβουρδισμένο
- 4-5 κουταλιές της σούπας κρασί λευκό
- 2 κόκκινα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες, ψιλοκομμένα
- 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
- 1-2 κουταλιές της σούπας ανάμεικτα φρέσκα μυρωδικά ψιλοκομμένα (θυμάρι, βασιλικός, μαϊντανός)
Εκτέλεση
- Αρχικά βγάζετε τη σφολιάτα από την κατάψυξη ή το ψυγείο και την αφήνετε να ξεπαγώσει.
- Κόβετε τα φύλλα της σφολιάτας σχηματίζοντας τετράγωνους δίσκους και διπλώνετε ελαφρά προς τα μέσα τις άκρες για να δημιουργήσετε θήκες.
- Στην ουσία δηλαδή δίνετε μορφή στη ζύμη και φτιάχνετε τετράγωνα ατομικά πιτσάκια σε όποια διάσταση επιθυμείτε.
- Με αυτά τα υλικά μπορείτε να φτιάξετε περίπου 20 ατομικά πιτσάκια.
- Ρίχνετε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το μισό από το ελαιόλαδο, ανοίγετε τη φωτιά και περιμένετε να ζεσταθεί.
- Μόλις ζεσταθεί, βάζετε μέσα τα μανιτάρια και τα σοτάρετε.
- Προσθέτετε 4-5 κουταλιές της σούπας λευκό κρασί και αλατοπιπερώνετε.
- Αφήνετε τα μανιτάρια να βράσουν για 10 λεπτά με το κρασί μέχρι να εξατμιστούν εντελώς τα υγρά.
- Στο χρόνο αυτό αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα στο τηγάνι τα ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά.
- Στη συνέχεια αφήνετε τα μανιτάρια να κρυώσουν.
- Σε ένα άλλο τηγάνι, ρίχνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, σοτάρετε τις ροδέλες κρεμμυδιού.
- Αφού σοταριστούν, τις βάζετε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας το οποίο θα απορροφήσει τη μεγάλη ποσότητα λαδιού και τα κρεμμύδια δεν θα είναι τόσο λιπαρά.
- Απλώνετε πάνω σε κάθε κομμάτι σφολιάτας λίγη μουστάρδα, λίγα μανιτάρια και μια ποσότητα από το τριμμένο κίτρινο τυρί.
- Τέλος, από πάνω τοποθετείτε 3-4 ροδέλες κρεμμυδιού.
- Προθερμαίνετε το φούρνο.
- Βάζετε τα ατομικά πιτσάκια να ψηθούν στο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσουν.
- Γαρνίρετε προαιρετικά με το καβουρδισμένο κουκουνάρι και σερβίρετε.