Υλικά
- 1 1/2 ποτήρι του νερού νερό
- 1 ποτήρι του λικέρ κονιάκ
- 5 πορτοκάλια
- 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
Εκτέλεση
- Παίρνετε τα πορτοκάλια, τα πλένετε και τα καθαρίζετε από την εξωτερική φλούδα.
- Στη συνέχεια ανοίγετε σε φέτες τα πορτοκάλια και αφού αφαιρέσετε τα κουκούτσια τα βάζετε σε ένα γυάλινο σκεύος.
- Βάζετε τη ζάχαρη στην κατσαρόλα μαζί με 1 ποτήρι του νερού νερό και βάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά.
- Ξύνετε λίγο το εξωτερικό μέρος από 5-6 κομμάτια φλούδα και κόβετε τις φλούδες λεπτές.
- Τις ρίχνετε στην κατσαρόλα να βράσουν μαζί με το σιρόπι για περίπου 20 λεπτά.
- Μόλις δέσει το σιρόπι και μαλακώσουν λίγο οι φλούδες κατεβάζετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά.
- Αφήνετε να κρυώσει και περιχύνετε τα πορτοκάλια που έχετε στο γυάλινο σκεύος.
- Ραντίζετε με το κονιάκ και βάζετε την κομπόστα στο ψυγείο.
- Ύστερα από 2-3 ώρες είναι έτοιμη για σερβίρισμα.