Υλικά

  • 1 1/2 ποτήρι του νερού νερό
  • 1 ποτήρι του λικέρ κονιάκ
  • 5 πορτοκάλια
  • 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Παίρνετε τα πορτοκάλια, τα πλένετε και τα καθαρίζετε από την εξωτερική φλούδα.
  2. Στη συνέχεια ανοίγετε σε φέτες τα πορτοκάλια και αφού αφαιρέσετε τα κουκούτσια τα βάζετε σε ένα γυάλινο σκεύος.
  3. Βάζετε τη ζάχαρη στην κατσαρόλα μαζί με 1 ποτήρι του νερού νερό και βάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά.
  4. Ξύνετε λίγο το εξωτερικό μέρος από 5-6 κομμάτια φλούδα και κόβετε τις φλούδες λεπτές.
  5. Τις ρίχνετε στην κατσαρόλα να βράσουν μαζί με το σιρόπι για περίπου 20 λεπτά.
  6. Μόλις δέσει το σιρόπι και μαλακώσουν λίγο οι φλούδες κατεβάζετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά.
  7. Αφήνετε να κρυώσει και περιχύνετε τα πορτοκάλια που έχετε στο γυάλινο σκεύος.
  8. Ραντίζετε με το κονιάκ και βάζετε την κομπόστα στο ψυγείο.
  9. Ύστερα από 2-3 ώρες είναι έτοιμη για σερβίρισμα.