Υλικά
- 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 5 τριμμένες φρέσκιες ντομάτες
- Χοντρό αλάτι
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
- 5 μελιτζάνες
- 1 ματσάκι μαϊντανό χοντροκομμένο
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού στραγγιστό γιαούρτι
- σπόρους από 2 ρόδια
Εκτέλεση
- Ξεπλένετε τις μελιτζάνες και τις σκουπίζετε με απορροφητικό χαρτί.
- Στη συνέχεια τις κόβετε στη μέση.
- Αλείφετε ένα σκεύος με ελαιόλαδο και το πασπαλίζετε με αλάτι.
- Στο σκεύος αυτό βάζετε τις μελιτζάνες, ανάβετε το φούρνο και μαγειρεύετε για 25 – 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Για να φτιάξετε τη σάλτσα ρίχνετε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και προσθέτοντας το σκόρδο και τις τριμμένες ντομάτες, αφήνετε να βράσουν.
- Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Όταν θα τις σερβίρετε, βάζετε σε ένα σκεύος από μια μελιτζάνα, από πάνω το γιαούρτι και στη συνέχεια πασπαλίζετε μια στρώση μαϊντανό και τέλος μια στρώση από τη σάλτσα.
- Τέλος πασπαλίζετε με σπόρους ροδιού και σερβίρετε.