Υλικά
- 1 κρεμμύδι καθαρισμένο
- 2 δαφνόφυλλα
- λίγοι κόκκοι πιπεριού
- λίγα κλωναράκια άνηθο
- 1 μπρόκολο καθαρισμένο και χοντροκομμένο
- 350 γραμμάρια καρότα καθαρισμένα
- 1 μπακαλιάρος φρέσκος (περίπου 2 κιλών) ολόκληρος, καθαρισμένος
- λίγα κλωναράκια σέλινο
- 2 καρότα
- ντοματάκια
Εκτέλεση
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζετε 4 λίτρα νερό και προσθέτετε το σέλινο, τα καρότα, τα ντοματάκια, το κρεμμύδι, τα δαφνόφυλλα, τους κόκκους πιπεριού, τον άνηθο και λίγο αλάτι.
- Όταν πάρει την πρώτη βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε τον μπακαλιάρο.
- Σκεπάζετε και αφήνετε να σιγοβράζει για 30 λεπτά περίπου.
- Πέντε λεπτά πριν βγάλετε τον μπακαλιάρο από την κατσαρόλα με τα λαχανικά, τότε θα προσθέσετε το μπρόκολο χοντροκομμένο.
- Βγάζετε το ψάρι με δύο κουτάλες για να μην διαλυθεί και το τοποθετείτε σε μια μεγάλη πιατέλα.
- Προσθέτετε στον ζωμό το λευκό κρασί και βράζετε μέχρι να υπολογίσετε ότι έμειναν περίπου τέσσερα γεμάτα φλιτζάνια.
- Λιώνετε το βούτυρο μαζί με το αλεύρι σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτετε τον ζωμό του ψαριού.
- Ανακατεύετε ζωηρά για να μην σβολιάσει και στο τέλος προσθέτετε το αλατοπίπερο και τον χυμό του λεμονιού.
- Παράλληλα, βράζετε τα λαχανάκια και τα καρότα σε αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν, αλλά να κρατάνε λίγο.
- Τοποθετείτε τα λαχανικά γύρω από το ψάρι και σερβίρετε.