Υλικά
- 1.200 γραμμάρια μπρόκολο καθαρισμένο
- 1 λίτρο νερό
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
- Αρχικά σε μια κατσαρόλα ρίχνετε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και το ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά.
- Σοτάρετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
- Χωρίζετε το μπρόκολο σε φούντες και κόβουμε τα κοτσάνια σε μικρά κομμάτια.
- Αμέσως μετά, ρίχνετε το μπρόκολο στην κατσαρόλα.
- Σκεπάζετε με 1 λίτρο νερό και αφήνετε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Όταν πλέον έχουν μαλακώσει, τα αλέθετε στο μπλέντερ και αλατοπιπερώνετε.
- Σερβίρετε τη σούπα σε βαθιά πιάτα.
- Αν θέλουμε μπορούμε να τη συνοδεύσετε με γιαούρτι.