Υλικά
- 1 κιλό γαρίδες
- 200 ml ούζο
- μισό κύβο λαχανικών
- 0,5 γραμμάρια σαφράν σε σκόνη
- 1/2 κουταλιά του γλυκού κάρυ
- 300 ml κρέμα γάλακτος
- 1 ντομάτα
- 1 κρεμμύδι
- 1 κουταλιά της σούπας λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένετε καλά τις γαρίδες, βγάζοντας και το εντεράκι. Βάζετε σε μια κατσαρόλα το λάδι, ρίχνετε το κρεμμύδι και τη ντομάτα την οποία έχετε ψιλοκόψει, το κάρυ και το σαφράν.
- Ρίχνετε τις γαρίδες και ανακατεύετε μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Μετά προσθέτετε το ούζο και αφήνετε να βράσει μέχρι να μείνει πολύ λίγο ζουμάκι.
- Ρίχνετε τον κύβο και την κρέμα γάλακτος. Όταν αρχίσει να παίρνει βράση ρίχνετε το πιπέρι με το αλάτι.
- Αφήνετε μέχρι να δέσει η σάλτσα και σερβίρετε αν θέλετε με μακαρόνια.