Υλικά

  • 1 κιλό γαρίδες
  • 200 ml ούζο
  • μισό κύβο λαχανικών
  • 0,5 γραμμάρια σαφράν σε σκόνη
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού κάρυ
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 ντομάτα
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κουταλιά της σούπας λάδι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πλένετε καλά τις γαρίδες, βγάζοντας και το εντεράκι. Βάζετε σε μια κατσαρόλα το λάδι, ρίχνετε το κρεμμύδι και τη ντομάτα την οποία έχετε ψιλοκόψει, το κάρυ και το σαφράν.
  2. Ρίχνετε τις γαρίδες και ανακατεύετε μέχρι να πάρουν χρώμα.
  3. Μετά προσθέτετε το ούζο και αφήνετε να βράσει μέχρι να μείνει πολύ λίγο ζουμάκι.
  4. Ρίχνετε τον κύβο και την κρέμα γάλακτος. Όταν αρχίσει να παίρνει βράση ρίχνετε το πιπέρι με το αλάτι.
  5. Αφήνετε μέχρι να δέσει η σάλτσα και σερβίρετε αν θέλετε με μακαρόνια.