Υλικά
- 2 αβγά
- 1 χούφτα μαϊντανός ψιλοκομμένος
- Λίγο πιπέρι
- Αλεύρι
- 5 τσακώνικες μελιτζάνες
- 2 μεγάλες πατάτες
- 1/4 κιλού τυρί φέτα
- 100 γραμμάρια μανούρι
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
- Σε ξύλο κοπής κόβετε τις μελιτζάνες σε ροδέλες και τις ψήνετε με λίγο λάδι στο φούρνο για 15 λεπτά.
- Ταυτόχρονα βράζετε τις πατάτες. Βγάζετε τις μελιτζάνες από το φούρνο και τα βάζετε στο μπλέντερ μαζί με τις πατάτες και τα κρεμμύδια.
- Αφού τα πολτοποιήσετε, τα ρίχνετε σε μία βαθιά πιατέλα και προσθέτετε τα τυριά λιωμένα, τα αβγά, το μαϊντανό και το πιπέρι.
- Ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνουν ομοιογενής μάζα και μετά ρίχνετε λίγο – λίγο το αλεύρι μέχρι το μείγμα να γίνει ένας παχύρρευστος χυλός.
- Σε τηγάνι με καυτό λάδι ρίχνετε με ένα κουτάλι έναν – έναν τους κεφτέδες και τους τηγανίζετε.
- Έπειτα τους στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρετε.