Υλικά
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 αυγό ολόκληρο χτυπημένο
- 1 βανίλια
- 150 ml γάλα
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο (για το τηγάνισμα κάθε τηγανίτας)
- 200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 40 γραμμάρια ζάχαρη
- 1/2 κουταλιά του γλυκού σόδα μαγειρικής
- 1/2 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
- 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι
- 2 κουταλιές του γλυκού παπαρουνόσπορο
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με τη ζάχαρη.
- Στη συνέχεια προσθέτετε λίγο αλάτι και λίγη κανέλα. Ανακατεύετε για να ενωθούν τα υλικά.
- Κάνετε μια γούβα στο κέντρο και προσθέτετε το αυγό και τη βανίλια.
- Ρίχνετε σιγά σιγά το γάλα και ανακατεύετε έως ότου γίνει ένας ωραίος χυλός που θα μοιάζει καθώς στην υφή σαν κρέμα γάλακτος.
- Κατόπιν προσθέτετε και το ξύσμα λεμονιού μαζί με τον χυμό λεμόνι και ανακατεύετε. Στη συνέχεια ρίχνετε και τον παπαρουνόσπορο και ανακατεύετε.
- Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνετε προσεκτικά μεγάλες κουταλιές από το χυλό.
- Τηγανίζετε σε μέτρια θερμοκρασία και 1-2 λεπτά, ώσπου οι φουσκάλες της επιφάνειας να σπάσουν.
- Γυρίζετε από την άλλη πλευρά και τηγανίζετε για 1 λεπτό ακόμα. Σερβίρετε με μαρμελάδα λεμόνι.