Υλικά

  • 1 ματσάκι σπανάκι
  • 1 μήλο κόκκινο ή πράσινο
  • 100 γραμμάρια μπέικον
  • 50 γραμμάρια ξανθές σταφίδες
  • 50 γραμμάρια καρύδια
  • αλάτι
  • ξίδι
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Σε ξύλο κοπής κόβετε το μπέικον σε χοντρά κομματάκια και το σοτάρετε στο τηγάνι ελαφρώς, χωρίς ελαιόλαδο, μόνο με το λίπος του.
  2. Στη συνέχεια κόβετε το σπανάκι με τα χέρια σας σε χοντρά κομμάτια και το τοποθετείτε μέσα σε ένα μεγάλο μπολ.
  3. Κόβετε το πράσινο μήλο σε κύβους και το ρίχνετε και αυτό μέσα στο μπολ (αν θέλετε αφαιρείτε τη φλούδα του).
  4. Στη συνέχεια προσθέτετε τις σταφίδες και τα καρύδια και τέλος ρίχνετε στο μπολ με τα υλικά και το μπέικον.
  5. Περιχύνετε με ελαιόλαδο και ξίδι και ανακατεύετε.