Υλικά
- ½ κιλό φιλέτα καθαρισμένα μπακαλιάρου, κομμένο σε κομμάτια
- αλεύρι
- 3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 4 ώριμες ντομάτες, τριμμένο
- 2 φύλλα δάφνης
- ½ κουταλιά γλυκού ζάχαρη
- ελαιόλαδο
- 50 ml. λευκό κρασί
- 150 ml νερό
- 1 κούπα φρυγανιά τριμμένη
- Φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- Αλατοπίπερο
Εκτέλεση
- Αφού καθαρίσετε τα φιλέτα μπακαλιάρου σκουπίστε με χαρτί κουζίνας, αλευρώστε τα και τηγανίστε τα (πρώτα με την πλευρά της πέτσας προς τα κάτω) και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν και αφήνετε στην άκρη.
- Στο ίδιο λάδι σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένο, προσθέστε την πάπρικα και αμέσως μετά τις τριμμένες ντομάτες.
- Μαγειρεύετε για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη.
- Ρίχνετε το κρασί και χαμηλώνετε την εστία μαγειρεύοντας για 5 λεπτά. Προσθέτετε το νερό και μαγειρεύετε 10 λεπτά μέχρι να πήξει.
- Προσθέστε τα φιλέτα μπακαλιάρου στο τηγάνι, καλύψτε με τη σάλτσα ντομάτας, πασπαλίζετε με το υπόλοιπο σκόρδο, τριμμένη φρυγανιά και το μαϊντανό.
- Ψήστε 5-10 λεπτά και σερβίρετε αμέσως.