Υλικά

  • 170 ml νερό
  • 1 κλωναράκι βανίλιας
  • 30 ml χυμός λεμονιού
  • 1 κιλό φρέσκα, σκούρα, γλυκά κεράσια
  • 400 γραμμάρια ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Με άφθονο νερό πλένετε τα κεράσια καλά, απλώστε τα πάνω σε καθαρή πετσέτα και σκουπίστε τα.
  2. Χρησιμοποιώντας ένα κερασοκαθαριστή, αφαιρέστε τα κουκούτσια απ’ όλα τα κεράσια, βάλτε τα μέσα στο μούλτι και χτυπήστε τα μέχρι να πολτοποιηθούν.
  3. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το νερό με τη ζάχαρη και το 1 κλωναράκι βανίλιας κομμένο στη μέση, το βράζετε μέχρι να λιώσει τελείως η ζάχαρη και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.
  4. Εφόσον το σιρόπι έχει κρυώσει εντελώς, αφαιρέστε και πετάξτε το κλωνάρι βανίλιας. Χύστε το σιρόπι μέσα στα πολτοποιημένα κεράσια και προσθέστε τον χυμό λεμονιού.
  5. Ρίξτε το μείγμα στην παγωτομηχανη και ακολουθήστε τις οδηγίες του παρασκευαστή σας.
  6. Έπειτα αφήστε να παγώσει το σορμπέ για 2 ώρες.
  7. Εάν δεν έχετε παγωτομηχανή τότε ρίχνετε το μείγμα σε μεταλλικό μπολ σκεπάζετε και τοποθετείτε στην κατάψυξη.
  8. Μετά από 4 λεπτά βγάζετε το σορμπέ και ανακατεύετε με πιρούνι ώστε να σπάτε τον πάγο που δημιουργείται. Ακολουθείτε αυτήν την διαδικασία 6 φορές ανά 45 λεπτά.
  9. Όσες περισσότερες φορές επαναλάβετε τη διαδικασία τόσο πιο ωραία υφή θα έχει το σορμπέ.
  10. Ολοκληρώνετε τη διαδικασία, βάζοντας το σορμπέ στο μπλέντερ για 2-3 λεπτά και κατόπιν το ξαναβάζετε στην κατάψυξη.