Υλικά
- 170 ml νερό
- 1 κλωναράκι βανίλιας
- 30 ml χυμός λεμονιού
- 1 κιλό φρέσκα, σκούρα, γλυκά κεράσια
- 400 γραμμάρια ζάχαρη
Εκτέλεση
- Με άφθονο νερό πλένετε τα κεράσια καλά, απλώστε τα πάνω σε καθαρή πετσέτα και σκουπίστε τα.
- Χρησιμοποιώντας ένα κερασοκαθαριστή, αφαιρέστε τα κουκούτσια απ’ όλα τα κεράσια, βάλτε τα μέσα στο μούλτι και χτυπήστε τα μέχρι να πολτοποιηθούν.
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το νερό με τη ζάχαρη και το 1 κλωναράκι βανίλιας κομμένο στη μέση, το βράζετε μέχρι να λιώσει τελείως η ζάχαρη και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.
- Εφόσον το σιρόπι έχει κρυώσει εντελώς, αφαιρέστε και πετάξτε το κλωνάρι βανίλιας. Χύστε το σιρόπι μέσα στα πολτοποιημένα κεράσια και προσθέστε τον χυμό λεμονιού.
- Ρίξτε το μείγμα στην παγωτομηχανη και ακολουθήστε τις οδηγίες του παρασκευαστή σας.
- Έπειτα αφήστε να παγώσει το σορμπέ για 2 ώρες.
- Εάν δεν έχετε παγωτομηχανή τότε ρίχνετε το μείγμα σε μεταλλικό μπολ σκεπάζετε και τοποθετείτε στην κατάψυξη.
- Μετά από 4 λεπτά βγάζετε το σορμπέ και ανακατεύετε με πιρούνι ώστε να σπάτε τον πάγο που δημιουργείται. Ακολουθείτε αυτήν την διαδικασία 6 φορές ανά 45 λεπτά.
- Όσες περισσότερες φορές επαναλάβετε τη διαδικασία τόσο πιο ωραία υφή θα έχει το σορμπέ.
- Ολοκληρώνετε τη διαδικασία, βάζοντας το σορμπέ στο μπλέντερ για 2-3 λεπτά και κατόπιν το ξαναβάζετε στην κατάψυξη.