Υλικά
- 1/2 κιλό κριθαράκι χοντρό
- 1 ολόκληρο κοτόπουλο
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
- 3 κοφτές κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένετε και καθαρίζετε το κοτόπουλο και το κόβετε σε μερίδες.
- Το βάζετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτετε 1 λίτρο ζεστό νερό, τον πελτέ ντομάτας διαλυμένο με λίγο νερό και αλατοπιπερώνετε.
- Βάζετε το κοτόπουλο στο φούρνο να ψηθεί για περίπου 1 ώρα και 10 λεπτά στον αέρα στους 200 βαθμούς μαζί με το ζωμό της κατσαρόλας.
- Μόλις ψηθεί το κοτόπουλο, ρίχνετε στο ταψί το κριθαράκι με το ανάλογο ζεστό νερό υπολογίζοντας και το νερό, που υπάρχει στο ταψί, 2 1/2 – 3 φλιτζάνια του τσαγιού νερό για κάθε 1 φλιτζάνι του τσαγιού κριθαράκι.
- Μόλις απορροφηθεί το νερό και έχει μαλακώσει το κριθαράκι, βγάζετε το κοτόπουλο από το φούρνο.
- Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ίσως χρειασθεί να προσθέσετε λίγο ακόμη ζεστό νερό.