Υλικά

  • 1 μαρούλι μικρό ψιλοκομμένο
  • 150 γραμμάρια σπανάκι φρέσκο (μόνο τα τρυφερά φύλλα)
  • 3-4 φέτες ψωμί για τοστ
  • 4 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 10 ντοματάκια κομμένα στα 2
  • 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε το μαρούλι, αφαιρώντας την κορυφή και τα χαλασμένα φύλλα.
  2. Γεμίζετε το νεροχύτη της κουζίνας με νερό και λίγο ξίδι και βάζετε τα φύλλα του μαρουλιού μέσα στο νεροχύτη για λίγα λεπτά. Αυτή η διαδικασία, γίνεται για να καθαρίσει καλύτερα το μαρούλι.
  3. Αφού το βάλετε για λίγα λεπτά μέσα στο νερό και στο ξίδι, μετά ξεπλένετε και μεμονωμένα τα φύλλα του. Πλένετε πολύ καλά το σπανάκι.
  4. Αφού καθαρίσετε με νερό το μαρούλι και το σπανάκι, στραγγίζετε τα φύλλα τους.
  5. Ρίχνετε στο τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, προσθέτετε το σκόρδο και το ψωμί κομμένο σε μικρούς κύβους (κρουτόν).
  6. Μόλις τα κρουτόν πάρουν χρώμα, τα βγάζετε από το τηγάνι και τα στραγγίζετε και αυτά σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  7. Τοποθετείτε το μαρούλι και το σπανάκι σε μια σαλατιέρα, σκορπίζετε από πάνω τα κρουτόν, ψιλοκομμένο μαϊντανό, ντοματίνια κομμένα στη μέση.