Υλικά
- 1 μαρούλι μικρό ψιλοκομμένο
- 150 γραμμάρια σπανάκι φρέσκο (μόνο τα τρυφερά φύλλα)
- 3-4 φέτες ψωμί για τοστ
- 4 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 10 ντοματάκια κομμένα στα 2
- 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε το μαρούλι, αφαιρώντας την κορυφή και τα χαλασμένα φύλλα.
- Γεμίζετε το νεροχύτη της κουζίνας με νερό και λίγο ξίδι και βάζετε τα φύλλα του μαρουλιού μέσα στο νεροχύτη για λίγα λεπτά. Αυτή η διαδικασία, γίνεται για να καθαρίσει καλύτερα το μαρούλι.
- Αφού το βάλετε για λίγα λεπτά μέσα στο νερό και στο ξίδι, μετά ξεπλένετε και μεμονωμένα τα φύλλα του. Πλένετε πολύ καλά το σπανάκι.
- Αφού καθαρίσετε με νερό το μαρούλι και το σπανάκι, στραγγίζετε τα φύλλα τους.
- Ρίχνετε στο τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, προσθέτετε το σκόρδο και το ψωμί κομμένο σε μικρούς κύβους (κρουτόν).
- Μόλις τα κρουτόν πάρουν χρώμα, τα βγάζετε από το τηγάνι και τα στραγγίζετε και αυτά σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Τοποθετείτε το μαρούλι και το σπανάκι σε μια σαλατιέρα, σκορπίζετε από πάνω τα κρουτόν, ψιλοκομμένο μαϊντανό, ντοματίνια κομμένα στη μέση.