Υλικά
- 1 μεγάλο γάλα ζαχαρούχο
- 1 μικρό γάλα εβαπορέ
- ½ φακελάκι φουντούκι
- 3-4 κομματάκια κουβερτούρα
- 2 φακελάκια σαντιγί σκόνη
- 2 ποτήρια φρέσκο γάλα
- 2 αυγά
Εκτέλεση
- Χτυπάτε στο κάδο του μίξερ τη σαντιγί με το φρέσκο γάλα. Μόλις γίνει η σαντιγί, ρίχνετε τα ασπράδια χτυπημένα μαρέγκα και τέλος τους κρόκους.
- Συνεχίζοντας να χτυπάτε σταδιακά, ρίχνετε το ζαχαρούχο και μετά το εβαπορέ. Το αδειάζετε σε ένα δοχείο και το βάζετε στην κατάψυξη μέχρι την άλλη ημέρα.
- Την επομένη, το βγάζετε από την κατάψυξη και το αφήνετε 2-3 ώρες για να μαλακώσει. Τότε ρίχνετε την πραλίνα και το ξαναχτυπάτε στο μίξερ.
- Σε βουτυρωμένο τηγάνι βάζετε τα φουντούκια με ½ ποτήρι ζάχαρη. Μόλις καβουρντιστούν τα φουντούκια, ρίχνετε ελάχιστο νεράκι για να γίνει καραμέλα.
- Αδειάζετε το μείγμα σε ένα ταψάκι και το αφήνετε να κρυώσει και να στερεοποιηθεί. Όταν κρυώσει, το κόβετε σε κομμάτια και μαζί με την σοκολάτα τα ψιλοκόβετε στο μούλτι.
- Ρίχνετε την σκόνη φουντουκιού στο κάδο του μίξερ και ανακατεύετε να αναμιχθεί με την πραλίνα.
- Έπειτα βάζετε ξανά στη κατάψυξη για 4-6 ώρες.