Υλικά
- 1 μαρούλι πλυμένο και χοντροκομμένο
- 1 μικρό αγγούρι κομμένο σε κύβους
- 1 ρόδι(θα χρησιμοποιήσουμε τους σπόρους του)
- 100 γραμμάρια κουκουνάρια
- 1 μήλο καθαρισμένο και κομμένο σε μικρά μπαστουνάκια
- 1 λόλα κόκκινη πλυμένη και χοντροκομμένη
- 100 γραμμάρια φουντούκια ψιλοκομμένα
- 1 λόλα πράσινη πλυμένη και χοντροκομμένη
- 1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
- ½ ποτήρι του κρασιού χυμό λεμονιού ή ξίδι
Εκτέλεση
- Για να πλύνετε καλά το μαρούλι και τη λόλα, γεμίζετε το νεροχύτη με νερό και λίγο ξίδι και τα βάζετε μέσα.
- Αφήνετε στο νερό λίγα λεπτά και μετά πλένετε ένα-ένα τα φύλλα τους. Αυτή η διαδικασία γίνεται για να καθαρίσουν καλά. Όταν πλέον καθαρίσουν, κόβετε το μαρούλι και τη λόλα σε χοντρά κομμάτια.
- Σε μια μεγάλη σαλατιέρα βάζετε το μαρούλι, την πράσινη λόλα και την κόκκινη λόλα.
- Πλένετε το αγγούρι, αφαιρείτε τη φλούδα, το πλένετε ξανά και το κόβετε σε φέτες.
- Προσθέτετε στη σαλατιέρα τις φέτες αγγουριού, το ρόδι, το μήλο και τους ξηρούς καρπούς.
- Αλατοπιπερώνετε τη σαλάτα και ανακατεύετε καλά.
- Για να φτιάξετε το ντρέσινγκ της σαλάτας, χτυπάτε στο μούλτι το ελαιόλαδο με το ξίδι ή το χυμό λεμονιού.
- Περιχύνετε τη σαλάτα και τη σερβίρετε.