Υλικά

  • 1 μαρούλι πλυμένο και χοντροκομμένο
  • 1 μικρό αγγούρι κομμένο σε κύβους
  • 1 ρόδι(θα χρησιμοποιήσουμε τους σπόρους του)
  • 100 γραμμάρια κουκουνάρια
  • 1 μήλο καθαρισμένο και κομμένο σε μικρά μπαστουνάκια
  • 1 λόλα κόκκινη πλυμένη και χοντροκομμένη
  • 100 γραμμάρια φουντούκια ψιλοκομμένα
  • 1 λόλα πράσινη πλυμένη και χοντροκομμένη
  • 1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
  • ½ ποτήρι του κρασιού χυμό λεμονιού ή ξίδι

Εκτέλεση

  1. Για να πλύνετε καλά το μαρούλι και τη λόλα, γεμίζετε το νεροχύτη με νερό και λίγο ξίδι και τα βάζετε μέσα.
  2. Αφήνετε στο νερό λίγα λεπτά και μετά πλένετε ένα-ένα τα φύλλα τους. Αυτή η διαδικασία γίνεται για να καθαρίσουν καλά. Όταν πλέον καθαρίσουν, κόβετε το μαρούλι και τη λόλα σε χοντρά κομμάτια.
  3. Σε μια μεγάλη σαλατιέρα βάζετε το μαρούλι, την πράσινη λόλα και την κόκκινη λόλα.
  4. Πλένετε το αγγούρι, αφαιρείτε τη φλούδα, το πλένετε ξανά και το κόβετε σε φέτες.
  5. Προσθέτετε στη σαλατιέρα τις φέτες αγγουριού, το ρόδι, το μήλο και τους ξηρούς καρπούς.
  6. Αλατοπιπερώνετε τη σαλάτα και ανακατεύετε καλά.
  7. Για να φτιάξετε το ντρέσινγκ της σαλάτας, χτυπάτε στο μούλτι το ελαιόλαδο με το ξίδι ή το χυμό λεμονιού.
  8. Περιχύνετε τη σαλάτα και τη σερβίρετε.