Υλικά

  • 50 γραμμάρια φέτα κομμένη σε κομματάκια
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
  • 1/2 κουτί ψιλοκομμένο ντοματάκια
  • 1/2 φλιτζάνια μαϊντανό
  • αλάτι , πιπέρι
  • 1 κουτί λαζάνια
  • 4 κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες
  • 2 μελιτζάνες κομμένες σε φέτες
  • 100 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
  • 100 γραμμάρια φέτα τριμμένη

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένα νερό βράζετε τα λαζάνια για 5 λεπτά ίσα – ίσα να είναι λίγο μαλακά αλλά όχι και τελείως σκληρά.
  2. Έπειτα σε ξύλο κοπής κόβετε τις μελιτζάνες με τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες και τηγανίζετε ελαφρά. Μπορείτε και να ψήσετε τις μελιτζάνες με τα κολοκυθάκια στον φούρνο για 10 λεπτά στους 180 στον αέρα.
  3. Σε κατσαρόλα σοτάρετε το σκόρδο και προσθέτετε τα ντοματάκια, αλάτι και πιπέρι. Βράζετε για 2-3 λεπτά σε σιγανή φωτιά.
  4. Ρίχνετε μετά τις μελιτζάνες μαζί με τα κολοκυθάκια και ανακατεύετε για λίγο.
  5. Μόλις κρυώσει λίγο, ρίχνετε το αυγό χτυπημένο, τα τυριά, την φρυγανιά και τον μαϊντανό και τα ανακατεύετε καλά να ενωθούν.