Υλικά
- 1 κουταλιά του γλυκού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα
- 1 ζωμός κρέατος
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 250 γραμμάρια τυρί κρέμα
- ψιλοκομμένος μαϊντανός για γαρνίρισμα
- 1 κουταλιά της σούπας λάδι
- 4 κομμάτια στήθος κοτόπουλου
- 1 μεγάλο κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
- 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε το μισό λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι, προσθέτετε το κοτόπουλο και τσιγαρίζετε για 3-4 λεπτά και από τις δύο πλευρές. Απομακρύνετε και αφήστε το στην άκρη.
- Ζεστάνετε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι για 2 λεπτά μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει. Στη συνέχεια προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για ακόμη 1 λεπτό.
- Ρίξτε από πάνω το αλεύρι και την πάπρικα και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας για ένα λεπτό ακόμη.
- Ρίξτε αργά το ζωμό, ανακατεύοντας συνεχώς ώστε να αποφύγετε το σχηματισμό σβόλων και στη συνέχεια προσθέστε τις ντομάτες.
- Ξαναρίχνετε το κοτόπουλο στο τηγάνι και αφήστε να σιγοβράζει σκεπάζοντας με το καπάκι για 15 λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί το κρέας και στο εσωτερικό.
- Προσθέστε μερικές κουταλιές σάλτσας σε ένα ξεχωριστό μπολ και χτυπήστε με τυρί κρέμα μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές. Ρίξτε το στο τηγάνι και καρυκεύεστε κατά βούληση.
- Αφήστε το στη φωτιά για 2-3 λεπτά ακόμη. Σερβίρετε περιχύνοντας κάθε στήθος κοτόπουλου με τη σάλτσα και σκορπίζοντας από πάνω μαϊντανό.