Υλικά

  • 200 γραμμάρια σκούρα σοκολάτα, ψιλοκομμένη
  • 150 γραμμάρια βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι του καφέ ζάχαρη
  • 3 αυγά, χτυπημένα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • 125 γραμμάρια καρύδια

Εκτέλεση

  1. Τοποθετείτε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε ένα μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων και τα λιώνετε για περίπου 2 λεπτά, ανακατεύοντας στο 1ο λεπτό.
  2. Σε ένα μίξερ ανακατεύετε τη ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε τη λιωμένη κουβερτούρα μέσα στο μείγμα αυγού και ανακατεύετε.
  3. Προσθέστε στο μείγμα, τη βανίλια και το αλεύρι και ανακατέψτε προσθέτοντας στο τέλος τους ξηρούς καρπούς.
  4. Ρίχνουμε το μείγμα σε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί τετράγωνο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
  5. Αφήνουμε στον πάγκο της κουζίνας να κρυώσει το μπράουνι και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.