Υλικά
- 1 κουταλιά της σούπας δυόσμος
- 3 κουταλιές της σούπας λάδι
- 1 φλιτζάνι τσαγιού του καφέ ρύζι γλασέ
- 300 γραμμάρια άπαχο γιαούρτι
- αλάτι
- πιπέρι
- 3⁄4 κιλού άπαχος κιμάς μοσχαρίσιος
- 1⁄4 κιλό αμπελόφυλλα
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
- 1 ματσάκι άνηθο
Εκτέλεση
- Καθαρίστε και πλύνετε καλά τα αμπελόφυλλα και ζεματίστε τα με καυτό νερό στο οποίο έχετε προσθέσει λίγο χυμό λεμονιού και αλάτι.
- Ψιλοκόβετε το κρεμμυδάκι, τον άνηθο και το δυόσμο. Ανακατεύετε τον κιμά και το ρύζι και αλατοπιπερώνετε.
- Παίρνετε ένα-ένα τα αμπελόφυλλα από την ανάποδη, βάζετε μία κουταλιά του γλυκού από τη γέμιση και το τυλίγετε σε μακρόστενο ντολμαδάκι. Τοποθετήστε τα στη σειρά στην κατσαρόλα.
- Προσθέστε 2 ποτήρια νερό, σκεπάστε τα από πάνω με ένα πιάτο που να εφαρμόζει πάνω στα ντολμαδάκια και μαγειρέψτε τα για 40 λεπτά.
- Αν τα μαγειρέψετε σε χύτρα ταχύτητας, δε χρειάζεται να τα σκεπάσετε με πιάτο και ο χρόνος μαγειρέματος μειώνεται στα 20 λεπτά.