Υλικά

  • 1 κουταλιά της σούπας δυόσμος
  • 3 κουταλιές της σούπας λάδι
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού του καφέ ρύζι γλασέ
  • 300 γραμμάρια άπαχο γιαούρτι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 3⁄4 κιλού άπαχος κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1⁄4 κιλό αμπελόφυλλα
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 1 ματσάκι άνηθο

Εκτέλεση

  1. Καθαρίστε και πλύνετε καλά τα αμπελόφυλλα και ζεματίστε τα με καυτό νερό στο οποίο έχετε προσθέσει λίγο χυμό λεμονιού και αλάτι.
  2. Ψιλοκόβετε το κρεμμυδάκι, τον άνηθο και το δυόσμο. Ανακατεύετε τον κιμά και το ρύζι και αλατοπιπερώνετε.
  3. Παίρνετε ένα-ένα τα αμπελόφυλλα από την ανάποδη, βάζετε μία κουταλιά του γλυκού από τη γέμιση και το τυλίγετε σε μακρόστενο ντολμαδάκι. Τοποθετήστε τα στη σειρά στην κατσαρόλα.
  4. Προσθέστε 2 ποτήρια νερό, σκεπάστε τα από πάνω με ένα πιάτο που να εφαρμόζει πάνω στα ντολμαδάκια και μαγειρέψτε τα για 40 λεπτά.
  5. Αν τα μαγειρέψετε σε χύτρα ταχύτητας, δε χρειάζεται να τα σκεπάσετε με πιάτο και ο χρόνος μαγειρέματος μειώνεται στα 20 λεπτά.