Υλικά
- 80 γραμμάρια κουκουνάρι
- 25 γραμμάρια πεκορίνο τριμμένο
- 25 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
- 25 φύλλα βασιλικό πλατύφυλλο
- 2 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένο
- 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλιά του γλυκού πιπέρι
- 1 πακέτο μακαρόνια φετουτσίνι ή ταλιατέλες ή σπαγγέτι
- 1 κούπα λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
Εκτέλεση
- Σε αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζουμε σε μέτρια ως δυνατή φωτιά το κουκουνάρι για 2-3 λεπτά. Προσέχουμε να μην καεί, διότι μπορεί να αρπάξει αμέσως.
- Βάζουμε στο μπλέντερ το σκόρδο, τον βασιλικό, το κουκουνάρι, αλάτι και πιπέρι και γυρνάμε τον διακόπτη μια-δυο φορές για να πολτοποιηθούν ελαφρώς τα υλικά.
- Προσθέτουμε το λάδι και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα τυριά και δουλεύουμε το μείγμα ώσπου να ομογενοποιηθεί.
- Βράζουμε τα φετουτσίνι σε άφθονο νερό με αλάτι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, τόσο που να κρατάνε (al dente), δηλαδή βράζουμε για περίπου 8 λεπτά, και σουρώνουμε.
- Ρίχνουμε τα καυτά σπαγγέτι μέσα στη σάλτσα πέστο μαζί με τις λιαστές ντομάτες, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.