Υλικά
- 1 3/4 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/3 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κουταλιά του γλυκού σόδα
- 1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
- 1 κούπα ψηφίδες σοκολάτας
- 1/4 κούπας καρύδια χοντροαλεσμένα
- 1/2 κούπας μαργαρίνη
- 1/2 κούπας μέλι
- 1 μεγάλο αβγό
- 1-2 βανίλιες
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ χτυπάμε μαργαρίνη και μέλι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αβγό και τη βανίλια και αναμειγνύουμε καλά. Κοσκινίζουμε αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, σόδα και αλάτι σε μπολ.
- Τα προσθέτουμε στο πρώτο μείγμα με το μέλι και τα ξανά ανακατεύουμε με το σύρμα μας. Προσθέτουμε τις ψηφίδες και τα καρύδια και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα. Με τη βοήθεια ενός μικρού κουταλιού βγάζουμε κουταλιές ζύμης σε ταψί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά τριγύρω οι άκρες.