Υλικά
- 2 φλιτζάνια τριμμένο κίτρινο τυρί με χαμηλά λιπαρά
- 2 φλιτζάνια τριμμένο αγελαδινό τυρί με χαμηλά λιπαρά
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 σφηνάκι τσίπουρο
- ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
- 1 κουταλιά της σούπας κορν φλαόυρ
- 8 φέτες χωριάτικο ψωμί κομμένο σε κύβους
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε το σκόρδο και τρίβουμε με αυτό το εσωτερικό μιας μέτριας κατσαρόλας.
- Ρίχνουμε το κρασί και βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
- Μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε τα τυριά στην κατσαρόλα.
- Ανακατεύουμε με μια κουτάλα κάνοντας κινήσεις διαγώνιες για να μη σφίξει το μείγμα των τυριών.
- Σε ένα βαθύ πιάτο ή σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με το τσίπουρο, και στη συνέχεια τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα λιωμένα τυριά.
- Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 4-5 λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά, προσέχοντας να μη βράσει το μείγμα.
- Αδειάζουμε το μείγμα των τυριών στο ειδικό σκεύος για φοντί και σερβίρουμε συνοδεύοντας με τα κομμάτια του ψωμιού.