Υλικά

  • 2 φλιτζάνια τριμμένο κίτρινο τυρί με χαμηλά λιπαρά
  • 2 φλιτζάνια τριμμένο αγελαδινό τυρί με χαμηλά λιπαρά
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 σφηνάκι τσίπουρο
  • ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 1 κουταλιά της σούπας κορν φλαόυρ
  • 8 φέτες χωριάτικο ψωμί κομμένο σε κύβους

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε το σκόρδο και τρίβουμε με αυτό το εσωτερικό μιας μέτριας κατσαρόλας.
  2. Ρίχνουμε το κρασί και βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  3. Μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε τα τυριά στην κατσαρόλα.
  4. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα κάνοντας κινήσεις διαγώνιες για να μη σφίξει το μείγμα των τυριών.
  5. Σε ένα βαθύ πιάτο ή σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με το τσίπουρο, και στη συνέχεια τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα λιωμένα τυριά.
  6. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 4-5 λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά, προσέχοντας να μη βράσει το μείγμα.
  7. Αδειάζουμε το μείγμα των τυριών στο ειδικό σκεύος για φοντί και σερβίρουμε συνοδεύοντας με τα κομμάτια του ψωμιού.