Υλικά

  • 8 λωρίδες μπέικον
  • 400 γραμμάρια ζυμαρικά φουσίλι
  • 2 κονσέρβες τόνου (σε λάδι)
  • ¼ φλιτζάνι μαγιονέζα
  • 3 κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι
  • 1 πιπέρια κόκκινη
  • 2 κοτσάνια σέλινο
  • 2 καρότα
  • ½ κρεμμύδι
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε αλατισμένο νερό βράζετε τα ζυμαρικά για 8 λεπτά.
  2. Σε ξύλο κοπής ψιλοκόβετε σε καρέ το κρεμμύδι, το μπέικον, το σέλινο, τα καρότα κομμένα, την πιπεριά και ρίξτε τα σε μια σαλατιέρα.
  3. Στη συνέχεια στραγγίστε τον τόνο απ’ το λάδι, ψιλοκόβετε και τον ρίχνετε στη σαλατιέρα με τα υπόλοιπα υλικά.
  4. Αφού βράσουν τα ζυμαρικά, στραγγίστε και ρίξτε τα στη σαλατιέρα. Στο τέλος προσθέστε τη μαγιονέζα μαζί με το ξίδι και ανακατεύετε καλά.
  5. Αλατίστε αν χρειάζεται, αποθηκεύετε στο ψυγείο για 30 λεπτά και έπειτα σερβίρετε.