Υλικά
- 200 γραμμάρια μπισκότα σοκολάτας γεμιστά με λευκή κρέμα (μπλε συσκευασία)
- 70 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο (όχι καυτό)
- 300 γραμμάρια τυρί κρέμα
- 75 ml Irish cream Baylis
- 2 κουταλάκια γλυκού σκόνη ζελατίνης
- 300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη σε σαντιγί
- 150 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη για την επικάλυψη
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στη συνέχεια θρυμματίζουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα μέχρι να γίνουν ψιλά κομματάκια, όχι όμως τελείως σκόνη. Κατόπιν τα βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο κι ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
- Αφού γίνει ένα μείγμα, το ρίχνουμε σε ένα στρογγυλό ταψί ή ένα τσέρκι 20 εκ. και πιέζουμε το μείγμα στον πάτο μέχρι να απλωθεί ομοιόμορφα.
- Τοποθετούμε τη φόρμα στο φούρνο και ψήνουμε για 10 με 12 λεπτά μέχρι να πάρει λίγο χρώμα το μείγμα μας.
- Αφού δούμε ότι ψήθηκε την βγάζουμε από τον φούρνο για να κρυώσει ή μπορούμε να την βάλουμε στο ψυγείο για περίπου 5 λεπτά.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε την irish cream σε ένα μπολ μαζί με τη σκόνη ζελατίνης, ζεσταίνουμε σε μπεν μαρί μέχρι να λιώσει η ζελατίνη κι αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
- Αφού κρυώσει η βάση, ανακατεύουμε το τυρί κρέμα μαζί με την κρέμα γάλακτος στον κάδο του μίξερ για 5 -7 λεπτά στη δυνατή σκάλα μέχρι να γίνει σφικτή κρέμα. Στη συνέχεια με μια σπάτουλα ανακατεύουμε απαλά το μείγμα κρέμας μαζί με την irish cream μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
- Στρώνουμε τη γέμιση καλά μέσα στη φόρμα και αποθηκεύουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
- Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες. Λιώνουμε τη σοκολάτα επικάλυψης και αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Στη συνέχεια απλώνουμε πάνω από το cheesecake τη λιωμένη σοκολάτα και κάνουμε απαλές κινήσεις σαν νερά για να καλυφθεί όλο το γλυκό.
- Για το σερβίρισμα το κόβουμε τριγωνικά.