Υλικά

  • 200 γραμμάρια αλεύρι
  • 1 κουταλιά ζάχαρη
  • 100 γραμμάρια βούτυρο
  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη και το αλάτι, προσθέτουμε το βούτυρο και ζυμώνουμε τη ζύμη. Τυλίγουμε και βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα να σφίξει. Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα ρίχνουμε από πάνω την μαύρη ζάχαρη. Από πάνω αραδιάζουμε κολλητά τα μήλα και πασπαλίζουμε με την άσπρη ζάχαρη.
  2. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγουμε σε στρογγυλό φύλλο λίγο μεγαλύτερο από το μέγεθος της τάρτας. Τοποθετούμε το φύλλο πάνω από τα μήλα και σπρώχνουμε τις άκρες ανάμεσα στα μήλα και το τοίχωμα της ταρτιέρας.
  3. Ψήνουμε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στην πιο χαμηλή θέση του φούρνου, για 40 περίπου λεπτά. Βγάζουμε και αφήνουμε λίγα λεπτά να κρυώσει και αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.