Υλικά

  • 1 κουταλιά της σούπας μαραθόσπορο
  • 2 κουταλιές της σούπας κόλιανδρο
  • 2 κουταλιές του γλυκού σπόρους κύμινου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σπόρους σέλινου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • Αλάτι και χοντροτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 4 κιλά μοσχαρίσιο καρέ
  • 2 και 1/4 φλιτζάνι (510 γραμμάρια ) μαύρη μπίρα ή κόκκινη
  • 2 και 1/4 φλιτζάνια ζωμό κρέατος
  • 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα ντιζόν
  • 60 γραμμάρια (4 κουταλιές της σούπας) κρύο ανάλατο βούτυρο κομμένο σε κύβους
  • Αλάτι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μάραθο, κόλιανδρο, κύμινο, σέλινο, και σπόρους κύμινου, 2 κουταλιές  γλυκού αλάτι και 1 κουταλιά του πιπέρι και το ρίχνετε σε επιφάνεια κοπής. Βάζετε το κρέας πάνω στο μείγμα μυρωδικών και κυλήστε το προς όλες τις κατευθύνσεις.
  2. Στη συνέχεια βάζετε το κρέας με ένα μεγάλο μπολ, καλύψτε το με μεμβράνη και αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα. Εν τω μεταξύ, τοποθετήστε τη σχάρα στο κέντρο του φούρνου και προθερμαίνετε στους 100 ° C.
  3. Σε ένα μεγάλο ταψί τοποθετήστε το μοσχάρι με τα κόκαλα προς τα κάτω και ψήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 3 1/2 ώρες. Στη συνέχεια αφαιρέστε το μοσχαρίσιο καρέ απ’ το φούρνο και αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου για 1 έως 1-1 / 2 ώρες.
  4. Στη συνέχεια αυξήστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 260 ° C. Ξανά βάζετε το μοσχάρι στο ταψί και ψήνετε για περίπου 12 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα. Στη συνέχεια αφαιρέστε το μοσχάρι απ’ το ταψί και βάζετε σε μια πιατέλα.
  5. Ετοιμάζετε τη σως σερβιρίσματος. Μεταφέρετε τα υγρά από το ταψί σε ένα μπολ.
  6. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε τα υγρά από το μπολ με τη μπίρα και αφήνετε να πάρει βράση, ανακατεύοντας προς τα κάτω τον αφρό. Βράζετε μέχρι το υγρό να μειωθεί σε 3/4 του φλιτζανιού, για 10 έως 15 λεπτά.
  7. Στη συνέχεια ρίχνετε το ζωμό και τη μουστάρδα και συνεχίζετε το βράσιμο, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να μειωθεί σε περίπου 1-1 / 2 φλιτζάνι για άλλα 10 λεπτά. Προσθέστε το βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι λιώσει, κατεβάστε από τη φωτιά και αλατοπιπερώνετε. μεταφέρετε σε ένα μπολ σερβιρίσματος.
  8. Κόβετε σε φέτες το μοσχαρίσιο καρέ και σερβίρετε με τη σως.