Υλικά
- 1 κουταλιά της σούπας μαραθόσπορο
- 2 κουταλιές της σούπας κόλιανδρο
- 2 κουταλιές του γλυκού σπόρους κύμινου
- 1 κουταλάκι του γλυκού σπόρους σέλινου
- 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- Αλάτι και χοντροτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 4 κιλά μοσχαρίσιο καρέ
- 2 και 1/4 φλιτζάνι (510 γραμμάρια ) μαύρη μπίρα ή κόκκινη
- 2 και 1/4 φλιτζάνια ζωμό κρέατος
- 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα ντιζόν
- 60 γραμμάρια (4 κουταλιές της σούπας) κρύο ανάλατο βούτυρο κομμένο σε κύβους
- Αλάτι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μάραθο, κόλιανδρο, κύμινο, σέλινο, και σπόρους κύμινου, 2 κουταλιές γλυκού αλάτι και 1 κουταλιά του πιπέρι και το ρίχνετε σε επιφάνεια κοπής. Βάζετε το κρέας πάνω στο μείγμα μυρωδικών και κυλήστε το προς όλες τις κατευθύνσεις.
- Στη συνέχεια βάζετε το κρέας με ένα μεγάλο μπολ, καλύψτε το με μεμβράνη και αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα. Εν τω μεταξύ, τοποθετήστε τη σχάρα στο κέντρο του φούρνου και προθερμαίνετε στους 100 ° C.
- Σε ένα μεγάλο ταψί τοποθετήστε το μοσχάρι με τα κόκαλα προς τα κάτω και ψήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 3 1/2 ώρες. Στη συνέχεια αφαιρέστε το μοσχαρίσιο καρέ απ’ το φούρνο και αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου για 1 έως 1-1 / 2 ώρες.
- Στη συνέχεια αυξήστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 260 ° C. Ξανά βάζετε το μοσχάρι στο ταψί και ψήνετε για περίπου 12 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα. Στη συνέχεια αφαιρέστε το μοσχάρι απ’ το ταψί και βάζετε σε μια πιατέλα.
- Ετοιμάζετε τη σως σερβιρίσματος. Μεταφέρετε τα υγρά από το ταψί σε ένα μπολ.
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε τα υγρά από το μπολ με τη μπίρα και αφήνετε να πάρει βράση, ανακατεύοντας προς τα κάτω τον αφρό. Βράζετε μέχρι το υγρό να μειωθεί σε 3/4 του φλιτζανιού, για 10 έως 15 λεπτά.
- Στη συνέχεια ρίχνετε το ζωμό και τη μουστάρδα και συνεχίζετε το βράσιμο, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να μειωθεί σε περίπου 1-1 / 2 φλιτζάνι για άλλα 10 λεπτά. Προσθέστε το βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι λιώσει, κατεβάστε από τη φωτιά και αλατοπιπερώνετε. μεταφέρετε σε ένα μπολ σερβιρίσματος.
- Κόβετε σε φέτες το μοσχαρίσιο καρέ και σερβίρετε με τη σως.