Υλικά
- 1/2 φλιτζάνι γάλα
- 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
- 5-6 κάστανα γλασέ ή γλυκό του κουταλιού κάστανο για γλασάρισμα
- άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
- 1/2 κιλό κουβερτούρα
- 1 κιλό κάστανα
- 3/4 του φλιτζανιού βούτυρο φρέσκο λιωμένο
Εκτέλεση
- Με ένα κοφτερό μικρό μαχαίρι καθαρίζετε τα κάστανα από την εξωτερική σκληρή φλούδα. Ρίχνετε σε κατσαρόλα με αρκετό νερό, βάζετε μέσα τα κάστανα σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 25 λεπτά.
- Τα στραγγίζετε, τα καθαρίζετε, τα πολτοποιείτε και τα αφήνετε να περιμένουν σε ένα μπολ.
- Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, ρίχνετε το βούτυρο και ανακατεύετε. Προσθέτετε στο μπολ με τα κάστανα τη μισή ποσότητα κουβερτούρας, το γάλα, τη ζάχαρη και τα ανακατεύετε καλά.
- Στρώνετε μια λαδόκολλα σε μια μακρόστενη φόρμα και ρίχνετε μέσα το μείγμα. Απλώστε το καλά και το αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Το ξεφορμάρετε και το βάζετε σε μακρόστενη πιατέλα. Περιχύνετε με την υπόλοιπη λιωμένη κουβερτούρα στον κορμό και γαρνίρετε με κάστανα γλασέ ή γλυκό του κουταλιού κάστανο και άχνη ζάχαρη.
- Διατηρείτε το γλυκό στο ψυγείο και το σερβίρετε κομμένο σε φέτες.