Υλικά
- ½ κιλό πέννες
- 3 κολοκυθάκια κομμένα σε μπαστουνάκια
- 12 γαρίδες μικρό μέγεθος καθαρισμένες
- 400 γραμμάρια ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
- 2-3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- ½ φλιτζάνι κρασί
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι ζάχαρη
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- τυρί τριμμένο (ρεγκάτο ή παρμεζάνα)
Εκτέλεση
- Παίρνουμε τις γαρίδες και τις καθαρίζουμε από τα κεφάλια, το κέλυφος της πλάτης και το μαύρο εντεράκι.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο. Ρίχνουμε και τα κολοκυθάκια και τα σοτάρουμε και αυτά μαζί με τις ντομάτες και τη ζάχαρη για 5-6 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε.
- Προσθέτουμε και τις γαρίδες, τις σβήνουμε με το κρασί και τις βράζουμε για 4-5 λεπτά ακόμα. Βράζουμε στο μεταξύ τα ζυμαρικά και τα σουρώνουμε.
- Τα ρίχνουμε στο τηγάνι, τα ανακατεύουμε όλα μαζί και σερβίρουμε αμέσως. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνοδεύουμε με το τριμμένο τυρί.