Υλικά

  • 800 γραμμάρια κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 4 μέτρια ψιλοκομμένα πράσα
  • 1 κουταλιά θυμάρι
  • 10 κούπες ζωμό κοτόπουλο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε, βράζουμε και στη συνέχεια χοντροκόβουμε τα κάστανα. Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο με το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα πράσα και τα μαγειρεύουμε να μαραθούν, περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε τα κάστανα και το θυμάρι και μαγειρεύουμε ακόμη 1 λεπτό.
  2. Προσθέτουμε το ζωμό και λίγο αλάτι και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.
  3. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει λίγο και περνάμε τη σούπα από μπλέντερ. Περνάμε τη σούπα από τρυπητό και την ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε αλατοπίπερο και την ξαναζεσταίνουμε.
  4. Σε αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε το μπέικον και το μαγειρεύουμε να γίνει τραγανό. Σερβίρουμε την σούπα πολύ ζεστή και γαρνίρετε με κομματάκια μπέικον.