Υλικά
- 800 γραμμάρια κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
- 2 κουταλιές βούτυρο
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 4 μέτρια ψιλοκομμένα πράσα
- 1 κουταλιά θυμάρι
- 10 κούπες ζωμό κοτόπουλο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε, βράζουμε και στη συνέχεια χοντροκόβουμε τα κάστανα. Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο με το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα πράσα και τα μαγειρεύουμε να μαραθούν, περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε τα κάστανα και το θυμάρι και μαγειρεύουμε ακόμη 1 λεπτό.
- Προσθέτουμε το ζωμό και λίγο αλάτι και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει λίγο και περνάμε τη σούπα από μπλέντερ. Περνάμε τη σούπα από τρυπητό και την ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε αλατοπίπερο και την ξαναζεσταίνουμε.
- Σε αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε το μπέικον και το μαγειρεύουμε να γίνει τραγανό. Σερβίρουμε την σούπα πολύ ζεστή και γαρνίρετε με κομματάκια μπέικον.