Υλικά
- 1 φλιτζάνι πουρέ κάστανο
- 250 γραμμάρια κουβερτούρα
- 3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά
- 4 κρόκοι αυγών
- 4 ασπράδια από μεγάλα αυγά
- 1/3 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας μπράντι
- 4-6 μαρόν γκλασέ, κάστανα ζαχαρωμένα
Εκτέλεση
- Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη για περίπου 5 λεπτά, ενώ σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κάστανο, το μπράντι και την κρέμα γάλακτος. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη σοκολάτα και τους κρόκους ανακατεύοντας.
- Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και αναμειγνύουμε στο μείγμα με τα κάστανα.
- Αδειάζουμε σε σκεύος του σουφλέ, βάζοντας από επάνω τα ζαχαρωμένα καστανά.
- Ψήνουμε για 40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.