Υλικά

  • 1 φλιτζάνι πουρέ κάστανο
  • 250 γραμμάρια κουβερτούρα
  • 3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά
  • 4 κρόκοι αυγών
  • 4 ασπράδια από μεγάλα αυγά
  • 1/3 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας μπράντι
  • 4-6 μαρόν γκλασέ, κάστανα ζαχαρωμένα

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη για περίπου 5 λεπτά, ενώ σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κάστανο, το μπράντι και την κρέμα γάλακτος. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη σοκολάτα και τους κρόκους ανακατεύοντας.
  3. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και αναμειγνύουμε στο μείγμα με τα κάστανα.
  4. Αδειάζουμε σε σκεύος του σουφλέ, βάζοντας από επάνω τα ζαχαρωμένα καστανά.
  5. Ψήνουμε για 40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.