Υλικά
- 45 γραμμάρια λιαστές ντομάτες σε λάδι
- 3 κουταλιές σούπας κουκουνάρι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 κουταλιές σούπας ψίχουλα ψωμιού
- σολομό
- ελαιόλαδο
- 1/2 λεμόνι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
- Στο μούλτι ρίχνετε τις λιαστές ντομάτες, κουκουνάρι και το αλάτι και ανακατέψτε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Στη συνέχεια ανακατέψτε με τη ψίχα ψωμιού.
- Κόψτε το σολομό σε δύο κομμάτια. Καλύψτε το πάνω μέρος του σολομού με το ελαιόλαδο και τον τόπο πλευρά του δέρματος κάτω από ένα φύλλο ψησίματος.
- Χρησιμοποιώντας τα χέρια σας απλώστε το μείγμα λιαστής ντομάτας πάνω από κάθε σολομό και ψήστε για 12-15 λεπτά. Βγάζετε από το φούρνο, ραντίστε με χυμό λεμονιού και σερβίρετε.