Υλικά

  • 3 1/2 φλιτζάνια χοντροκομμένα καρύδια
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2/3 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
  • 3/4 φλιτζανιού βούτυρο κομμένο σε κύβους
  • 1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι μέλι
  • 2/3 φλιτζάνι βούτυρο
  • 3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ρίχνετε τα καρύδια σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 5-7 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Αφήνετε να κρυώσουν τα καρύδια για περίπου 15 λεπτά.
  2. Στον κάδο του μίξερ ρίχνετε το αλεύρι, ζάχαρη άχνη και 3/4 φλιτζάνι βούτυρο κομμένο σε κύβους  και ανακατεύετε μέχρι να γίνει μια ομαλή και λεία ζύμη.
  3. Απλώστε τη ζύμη ομοιόμορφα στο πάγκο της κουζίνας και ανοίξτε τη σε παχύ φύλλο μισού εκ. πάχος. Στη συνέχεια βουτυρώστε και αλευρώστε μια ταρτιέρα διαμέτρου 28 εκ.
  4. Απλώστε το φύλλο μέσα στην τάρτα και φροντίστε να περισσεύει απ’ τα τοιχώματα. Πατικώστε καλά το φύλλο μέσα στην ταρτιέρα και κόψτε τα πλαϊνά με ένα μαχαιράκι.
  5. Ψήνετε στους 180° C για 20 λεπτά ή μέχρι ροδίσει ελαφρώς. Αφήστε την τάρτα να κρυώσει για 15 λεπτά.
  6. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνετε την καστανή ζάχαρη, το μέλι, 2/3 φλιτζάνι βούτυρο και κρέμα γάλακτος να πάρει μια βράση σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία. Ανακατέψτε μαζί με την καραμέλα τα ψημένα καρύδια.
  7. Ρίχνετε το μείγμα καραμέλας μέσα στην ταρτιέρα και ψήνετε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 30 λεπτά. Αφήνετε την τάρτα να κρυώσει για 30 λεπτά πριν σερβίρετε.