Υλικά
- 600 γραμμάρια ξαλμυρισμένος μπακαλιάρος
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές της σούπας, ελαιόλαδο
- 750 γραμμάρια πράσο, σε ροδέλες
- 500 γραμμάρια πατάτες, σε χοντρές ροδέλες
- 1 φύλλο δάφνης
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 750 γραμμάρια νερό
- 1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένη πάπρικα
Εκτέλεση
- Σοτάρετε το σκόρδο σε λάδι μέχρι να ροδίσει. Αφού το βγάζετε, σοτάρετε το πράσο μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε τις ροδέλες πατάτας, αλατοπίπερο και δάφνη.
- Προσθέστε νερό και αφήστε το μείγμα να βράσει για περίπου 20 λεπτά. Κατόπιν χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε για μισή ώρα.
- Λιώνετε το σοταρισμένο σκόρδο και ανακατέψτε το με την πάπρικα. Τοποθετήστε όλο το μείγμα σε ένα τηγάνι και ανακατέψτε.
- Τεμαχίστε το βακαλάο σε μέτρια κομμάτια (περίπου 2-3 εκατοστών) και τοποθετήστε τα κι αυτά στο τηγάνι.
- Αφήστε τα να σιγοψηθούν για 5 λεπτά μέχρι να γίνει ο μπακαλιάρος.