Υλικά

  • 1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • 1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα
  • αλάτι, πιπέρι
  • 250 γραμμάρια μανιτάρια λευκά ψιλοκομμένα
  • Ελιές καθαρισμένες
  • 8 φέτες ψωμί
  • 150 γραμμάρια φέτα ψιλοκομμένη

Εκτέλεση

  1. Στο μπλέντερ χτυπάτε το λεμόνι, τη μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο. Αφήστε το στην άκρη.
  2. Ρίξτε τα μανιτάρια κομμένα σε χοντρά κομμάτια, περιχύνετε με την έτοιμη σάλτσα, ανακατεύετε και ρίχνετε τις ελιές καθαρισμένες.
  3. Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε λίγο ηλιέλαιο και σοτάρουμε το μείγμα μανιταριών για 5 λεπτά και αποσύρουμε από το τηγάνι. Μετά ζεσταίνουμε τα ψωμάκια στο ίδιο τηγάνι για 2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να φρυγανιστούν.
  4. Σερβίρουμε πάνω σε φέτες ψωμιού το μείγμα μανιταριών. Επαναλαμβάνουμε σε όλα τα ψωμάκια. Στη συνέχεια ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα για 8 λεπτά και σερβίρουμε με ψιλοκομμένη φέτα.