Υλικά
- 1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
- χυμό από ½ λεμόνι
- 1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα
- αλάτι, πιπέρι
- 250 γραμμάρια μανιτάρια λευκά ψιλοκομμένα
- Ελιές καθαρισμένες
- 8 φέτες ψωμί
- 150 γραμμάρια φέτα ψιλοκομμένη
Εκτέλεση
- Στο μπλέντερ χτυπάτε το λεμόνι, τη μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο. Αφήστε το στην άκρη.
- Ρίξτε τα μανιτάρια κομμένα σε χοντρά κομμάτια, περιχύνετε με την έτοιμη σάλτσα, ανακατεύετε και ρίχνετε τις ελιές καθαρισμένες.
- Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε λίγο ηλιέλαιο και σοτάρουμε το μείγμα μανιταριών για 5 λεπτά και αποσύρουμε από το τηγάνι. Μετά ζεσταίνουμε τα ψωμάκια στο ίδιο τηγάνι για 2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να φρυγανιστούν.
- Σερβίρουμε πάνω σε φέτες ψωμιού το μείγμα μανιταριών. Επαναλαμβάνουμε σε όλα τα ψωμάκια. Στη συνέχεια ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα για 8 λεπτά και σερβίρουμε με ψιλοκομμένη φέτα.