Υλικά

  • Το χυμό από μισό λεμόνι
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 1 κιλό μήλα
  • 2 κούπες νερό

Εκτέλεση

  1. Ξεφλουδίστε τα μήλα και αφαιρέστε τα κουκούτσια και τα πλένετε. Στη συνέχεια κόβετε στα 2 και έπειτα στα 4 και τα ρίχνετε σε ένα μπολ μαζί με το χυμό λεμονιού.
  2. Έπειτα, σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το νερό και μόλις πάρει βράση προσθέτετε τη ζάχαρη, τα μήλα και την κανέλα. Αφήστε τα να σιγοβράσουν για περίπου ένα τέταρτο.
  3. Εάν μετά από το βράσιμο το σιρόπι φαίνεται ακόμα αραιό, αφαιρείτε τα μήλα με μια τρυπητή κουτάλα και αφήνετε το σιρόπι να βράσει για άλλα 5 λεπτά μέχρι να δέσει.
  4. Στη συνέχεια, θα περιχύσετε με το σιρόπι τα μήλα σας και μόλις κρυώσει λίγο την αποθηκεύετε σε αποστειρωμένο βάζο που κλείνει αεροστεγώς και είναι έτοιμη να καταναλωθεί.