Υλικά
- 500 γραμμάρια λαζάνια ολικής άλεσης άβραστα
- 840 γραμμάρια κατεψυγμένο ψιλοκομμένο σπανάκι
- 450 γραμμάρια τυρί ρικότα ή μυζήθρα με χαμηλά λιπαρά
- 2 φλιτζάνι ψιλοκομμένη μαγειρεμένη γαλοπούλα
- 2 φλυτζάνια ή 420 γραμμάρια σάλτσα ντομάτας
- 225 γραμμάρια μοτσαρέλα τριμμένη με χαμηλά λιπαρά
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα αχνίζουμε χωρίς λάδι και χωρίς νερό το σπανάκι.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι βάζουμε μία στρώση από τη σάλτσα και στρώνουμε λαζάνια. Κατόπιν απλώνουμε λίγο από το σπανάκι, το τυρί ρικότα, λίγη από τη γαλοπούλα βρασμένη
- Στη συνέχεια βάζουμε δεύτερη στρώση λαζάνια, μετά σπανάκι, το τυρί ρικότα, λίγη από τη γαλοπούλα βρασμένη.
- Επαναλαμβάνετε με την ίδια σειρά των υλικών και τέλος ραντίζετε με λίγη σάλτσα ντομάτας και πασπαλίζετε με λίγη τριμμένη μοτσαρέλα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.