Υλικά

  • 500 γραμμάρια λαζάνια ολικής άλεσης άβραστα
  • 840 γραμμάρια κατεψυγμένο ψιλοκομμένο σπανάκι
  • 450 γραμμάρια τυρί ρικότα ή μυζήθρα με χαμηλά λιπαρά
  • 2 φλιτζάνι ψιλοκομμένη μαγειρεμένη γαλοπούλα
  • 2 φλυτζάνια ή 420 γραμμάρια σάλτσα ντομάτας
  • 225 γραμμάρια μοτσαρέλα τριμμένη με χαμηλά λιπαρά
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα αχνίζουμε χωρίς λάδι και χωρίς νερό το σπανάκι.
  2. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι βάζουμε μία στρώση από τη σάλτσα και στρώνουμε λαζάνια. Κατόπιν απλώνουμε λίγο από το σπανάκι, το τυρί ρικότα, λίγη από τη γαλοπούλα βρασμένη
  3. Στη συνέχεια βάζουμε δεύτερη στρώση λαζάνια, μετά σπανάκι, το τυρί ρικότα, λίγη από τη γαλοπούλα βρασμένη.
  4. Επαναλαμβάνετε με την ίδια σειρά των υλικών και τέλος ραντίζετε με λίγη σάλτσα ντομάτας και πασπαλίζετε με λίγη τριμμένη μοτσαρέλα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για  45 λεπτά.