Υλικά
- 500 γραμμάρια κίτρινη ή κόκκινη κολοκύθα (την ψίχα)
- 500 γραμμάρια καθαρισμένο μήλο
- 200 ml φρέσκο χυμό πορτοκαλιού (ή πορτοκαλιού και μανταρινιού)
- 50 ml φρέσκο χυμό λεμονιού
- ξύσμα ενός πορτοκαλιού
- 1 πρέζα κανέλα
- 500 γραμμάρια ζάχαρη
- 50 ml ρούμι
Εκτέλεση
- Κόβουμε σε μικρά κομμάτια την κολοκύθα και τα μήλα και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού, το ξύσμα πορτοκαλιού και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της.
- Βάζουμε τα φρούτα να βράσουν, μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 20 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη, την κανέλα, το ρούμι, και αφήνουμε την μαρμελάδα να βράσει μέχρι να δέσει για περίπου 10 λεπτά.
- Βάζουμε τη μαρμελάδα σε ζεστά αποστειρωμένα βάζα. Τα γεμίζουμε μέχρι επάνω, τα κλείνουμε με τα καπάκια τους και τα αναποδογυρίζουμε και τα αφήνουμε εκεί μέχρι να κρυώσουν.