Υλικά
- 2 κούπες διάφορα κίτρινα τυριά που να λιώνουν
- 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- λίγο λάδι για το σοτάρισμα
- λίγο άνηθο, αλάτι, πιπέρι
- 1 κουταλάκι ζάχαρη
- 150 γραμμάρια τυρί κρέμα
- 100 γραμμάρια μανιτάρια ψιλοκομμένα
- – 1 πακέτο ζυμαρικά κοχύλια jumbo
- 1 μικρό μπρόκολο ψιλοκομμένο
- 2-3 φρέσκες ώριμες ντομάτες τριμμένες στη χοντρή επιφάνεια του τρίφτη
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένα νερό ζεματάμε τα κοχύλια για 2 λεπτά ίσα – ίσα να είναι λίγο μαλακά αλλά όχι και τελείως σκληρά και τα κρατάμε στη άκρη να κρυώσουν.
- Στη συνέχεια σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα μισά κρεμμυδάκια και τη μια σκελίδα σκόρδο σε μία κατσαρόλα.
- Ρίχνετε και το μπρόκολο να τσιγαριστεί και να πιει ελαφρώς τα υγρά του.
- Προσθέτετε τη μισή κρέμα γάλακτος, το τυρί κρέμα, τα μανιτάρια, αλατοπιπερώστε και τ’ αφήνετε να πάρουν 2-3 βράσεις.
- Πριν τα αποσύρετε από τη φωτιά ρίχνετε τον άνηθο.
- Τ’ αφήνετε σε μια μεριά να κρυώσει και σε ένα τηγανάκι ρίχνετε λίγο λάδι και τα υπόλοιπα κρεμμύδια με το σκόρδο.
- Τσιγαρίζετε ελαφρά και ρίχνω τις ντομάτες. Αλατοπιπερώστε, ρίχνω τη ζάχαρη και αφήνω να δέσει λίγο αλλά να έχει αρκετά υγρά.
- Μόλις κρυώσει το μπρόκολο, ρίχνετε μπόλικο τυρί, 2 κουταλάκια από τη σάλτσα ντομάτας και ανακατεύετε.
- Σε ένα ταψί, βάζετε λίγη από τη σάλτσα ντομάτας κάτω και αρχίστε να γεμίζετε τα κοχύλια με το μείγμα μπρόκολο- τυρί με την βοήθεια ενός κορνέ. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Μόλις τελειώσετε με το γέμισμα, περιχύνετε τα κοχύλια με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για περίπου 30 λεπτά με πάνω και κάτω αντιστάσεις.