Υλικά
- 1/2 κιλό μπακαλιάρος ξαρμυρισμένος
- 1 φλ. ρύζι Καρολίνα
- 2-3 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- λίγο λάδι
- μαϊντανός και άνηθος
- 1 κονσέρβα ντοματάκια ψιλοκομμένα ή χυμός από 3 φρέσκες ντομάτες
- 1 κούπα χυμό λεμονιού
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο, προσθέτουμε τα μυρωδικά και την ντομάτα, μέχρι να πάρουν μια βράση.
- Τοποθετούμε σε ταψί το μπακαλιάρο και το ρύζι, ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας, τον χυμό λεμονιού.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα στους 250, χαμηλώνοντας στους 200 όταν αρχίσει να βράζει μετά από 15 λεπτά δηλαδή.
- Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, ανακατεύουμε το ρύζι για να μην ξεραθεί, και προς το τέλος προσθέτουμε λίγο πιπέρι.