Υλικά

  • 1/2 κιλό μπακαλιάρος ξαρμυρισμένος
  • 1 φλ. ρύζι Καρολίνα
  • 2-3 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • λίγο λάδι
  • μαϊντανός και άνηθος
  • 1 κονσέρβα ντοματάκια ψιλοκομμένα ή χυμός από 3 φρέσκες ντομάτες
  • 1 κούπα χυμό λεμονιού
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο, προσθέτουμε τα μυρωδικά και την ντομάτα, μέχρι να πάρουν μια βράση.
  2. Τοποθετούμε σε ταψί το μπακαλιάρο και το ρύζι, ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας, τον χυμό λεμονιού.
  3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα στους 250, χαμηλώνοντας στους 200 όταν αρχίσει να βράζει μετά από 15 λεπτά δηλαδή.
  4. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, ανακατεύουμε το ρύζι για να μην ξεραθεί, και προς το τέλος προσθέτουμε λίγο πιπέρι.